Gudstjenestekoret og Koncertkoret

Når drengene og pigerne når gymnasiealderen, søger de ofte over i gudstjenestekoret, som deltager i højmessen om søndagen og ved forskellige arrangementer.

Synger man i gudstjenestekoret, er man tillige med i ungdomskoret og/eller koncertkoret. Dog er koncertkoret også for folk, der ingen tilknytning har til kirken men bare gerne vil synge på et højt niveau. Her øves der målrettet mod musikgudstjenester, koncerter og korkonkurrencer i ind- og udland. Lige siden vi første gang deltog i en international konkurrence i Debrecen i Ungarn, har det været praksis, at koret én gang om året deltager i en international korfestival eller konkurrence. Denne deltagelse har været meget inspirerende for koret og har resulteret i en række diplomer og priser gennem årene.

Se koncertkorets hjemmeside for mere: KONCERTKOR.DK

En del af høsten for både Drenge- og Pigekorets, Ungdomskorets og Koncertkorets resultater kan ses i salen i Sct. Peders Hus. Den store aktivitet har også udmøntet sig i både TV-udsendelser og pladeindspilninger, bl. a. i forbindelse med DR1-udsendelsen "Før Søndagen".

- praktiske informationer

Gudstjenestekoret er som hovedreglen de ældste fra Ungdomskoret og de yngste fra koncertkoret. Her synger man til ca. to gudstjenester om måneden og løbende andre arrangementer i kirken, lønnen er ca. 1.300 kr. pr. måned.

Sct. Peders Koncertkor er for dem der ikke kan være med i Ungdomskoret og for andre voksne som kan lide at synge musik på højt plan.

Koret øver hver fredag kl. 17-20; dog er der en lørdagsprøve om måneden kl. 9.30-14.30. Når der er lørdagsprøve, er der naturligvis ingen dagen forinden. Se koncertkorets hjemmeside for yderligere: KONCERTKOR.DK