Annuller - hvor svært kan det være!

Forleden i Fakta sku den ene medarbejder lige til at afløse den anden ved skranken, og i den gode snak blev mit skyldige beløb tastet forkert - jeg kan ikke huske om det var for lidt eller for meget - bare at det var forkert.
Men fejlen blev hurtig rettet: "Du skal bare trykke annuller", siger den ene. "Det har jeg allerede gjort" sagde den anden - helt ubekymret.
Og så gjorde vi os et øjeblik lystige ved den tanke: "Ja, tænk hvis det var så let at rette alle de fejl vi gør - tænk, hvis man altid bare ku trykke annuller".
Og så kom vi egentlig til at storsmile lidt af det og ryste på hovedet med den tanke, at `ak nej, så let går det jo ikke`.
Men på vej ud af døren kom jeg til at tænke efter, for man er jo vel præst!?: "Joh, kære venner, det er lige det man kan. Man kan altid trykke annuller - om det drejer sig om de små fejl, vi begår ved skranken på arbejde - eller de store vi begår mod hinanden i løbet af livet - og imod Gud".

Man kan ikke arbejde i Fakta - uden at gøre fejl - man kan ikke færdes i livet uden at gøre fejl - selv om vi gerne ville - men vender vi os mod Jesus - så har vi denne mulighed - at vi kan bede ham trykke annuller. Vi kan ikke gøre os skyldfri - men han kan sætte os skyldige mennesker fri - så vi ikke behøver at trække skylden med os.
Mit billede af Gud er ikke så meget den strenge kassemester men den milde, der kun har én ting i hovedet, og det er at holde regnskab med alt det vi ikke fik gjort eller fik gjort forkert - for at ku tilgive det hele og sætte os fri - til at leve og prøve helt ubekymret igen.
Og igen.

Ulla Horsholt, sognepræst